Preloader image
Title Image

Het doel van Opvoeding & Co

Visie & doelen
Dit wil Opvoeding & Co bereiken

Hier lees je wat ik belangrijk vind om te bereiken met Opvoeding & Co.  Want natuurlijk heb ik ook een doel.

 

Klik op een tab hiernaast en lees verder.

Visie

puntje1-geel-RGB-kl

Kinderen krijgen is een grote opdracht.

Kinderen grootbrengen betekent dat je bezig bent de wereld vorm te geven. (Micha de Winter, uit : ‘Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding.’) Dat klinkt als een loodzware opdracht…

 

De ouders van vandaag voeden de volwassenen van morgen op. Hoe die wereld eruit ziet? Dat is vandaag de dag meer dan ooit moeilijk voor te stellen. Wat echter onveranderd blijft zijn de waarden die we onze kinderen willen meegeven.

 

Onze kinderen opvoeden tot (zelf)bewuste volwassenen, die in staat zijn liefde te geven en te ontvangen …… Die volwassenen van morgen gaan onze wereld vorm geven. Maar het begint bij ons…de ouders. We kunnen niet verwachten dat onze opgroeiende kinderen een (zelf)bewuste , liefdevolle volwassene worden als we zelf dat voorbeeld niet kunnen geven.

 

De eigenschappen die de volwassenen van morgen zeker ook nodig gaat hebben zijn flexibiliteit en communicatief bewustzijn. Je kinderen opvoeden tot bewuste, communicatieve, en flexibele personen is het cadeau van jou aan de wereld van morgen.

 

Voor die taak heeft de wereld ouders nodig die zelf bewust in het leven staan en voor hun taak als opvoeder. Die zich bewust zijn van hun eigen communicatie, valkuilen en emoties en daar de verantwoordelijkheid voor willen / kunnen / durven nemen.

Doelen

puntje4-roze-RGB-kl

Opvoeding & Co wil samen met jou (vader, moeder, opa, oma, oppas, leerkracht) een platform maken voor, door en met opvoeders.

 

Opvoeding&Co wil een plek zijn waar je jezelf als opvoeder persoonlijk kunt ontwikkelen. en waar je terecht kunt met je vragen op dat gebied.

 

Opvoeding & Co hoopt te bereiken:

• Dat jij het beste in jezelf en je kind naar boven haalt.

• Dat jullie meer ontspannen kunnen genieten van elkaar.

• Dat Happy Ouders en Happy Kids leiden tot een Happy World.